Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου είναι πολύ κοντά καθώς στο έδαφος της Συρίας και την ευρύτερη περιοχή συγκρούονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις. Η επίθεση με πυραύλους από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία σε Συριακές στρατιωτικές βάσεις λόγω υποτιθέμενης ύπαρξης χημικών, η απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία με το Ιράν και οι νέες επιθέσεις του Ισραήλ σε συριακό έδαφος έχουν οξύνει την κατάσταση επικίνδυνα. Η κλιμάκωση αυτή οφείλεται κυρίως στην λυσσαλέα επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του και οι εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας φέρνουν σε απόσταση αναπνοής από την μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Οι ΗΠΑ στην προσπάθεια τους να αντιστρέψουν την πολύπλευρη κρίση τους (οικονομική, κοινωνική, πολιτική) θέλουν να περιορίσουν αποφασιστικά τη Ρωσία και την Κίνα, που όμως έχουν πλέον αρκετή ισχύ και προσπαθούν να απαντήσουν, προωθώντας τα δικά τους σχέδια. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια σύγκρουση που θα κρίνει την επόμενα παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη. Αυτή τη στιγμή η κυριαρχία των ΗΠΑ αμφισβητείται σοβαρά από την Ρωσία και την Κίνα. Έτσι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός απαντά με νέους εξοπλισμούς, ενίσχυση παλιών και δημιουργία νέων βάσεων σε μια προσπάθεια περικύκλωσης και αποκοπής των εμπορικών δρόμων Ρωσίας- Κίνας.
Να κινητοποιηθούμε άμεσα ενάντια στο σφαγείο του πολέμου
Ένας νέος πόλεμος στη Μ. Ανατολή με τη συμμετοχή όλων αυτών των δυνάμεων σημαίνει γενίκευση του πολέμου, σχεδόν παγκόσμια. Η απευθείας σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων, η τεράστια ισχύς των σύγχρονων συμβατικών και πυρηνικών όπλων, η αδίστακτη χρήση κάθε είδους αντιδραστικής δύναμης και καθεστώτος από τους ισχυρούς του πλανήτη (Ισλαμικό Κράτος, ακροδεξιοί και φασίστες κ.ά.), κάνει μια τέτοια προοπτική απίστευτα τρομακτική. Το βιοτικό επίπεδο και οι δημοκρατικές ελευθερίες μας, που έτσι κι αλλιώς χτυπιούνται σκληρά απ’ την κρίση, θα γίνουν παρανάλωμα για να κινηθεί η μηχανή του πολέμου. Απειλείται μια μεγάλη καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού και της ανθρωπότητας. Η απύθμενη βαρβαρότητα που έχει ζήσει ο λαός της Συρίας, αλλά και της κοντινής Υεμένης, είναι κάτι που κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνάει.
Να τελειώνουμε με τους πολεμοκάπηλους κυβέρνησης-αντιπολίτευσης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ταχθεί απροκάλυπτα με τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως πόλος «σταθερότητας» στην περιοχή. Ενισχύουν τις βάσεις ορμητήρια (Αλεξ/πολη, Άραξος, Σούδα) ακόμα και αποθηκεύοντας πυρηνικά, δίνουν δισ. για νέους εξοπλισμούς, εντάσσουν τη χώρα σε άξονες με τα πιο φιλοπόλεμα, αντιδραστικά, αιμοσταγή καθεστώτα (Ισραήλ, χούντα Αίγυπτου). Αυτές είναι οι μνημονιακές δυνάμεις στην χώρα, παλιές και νέες, που μας προσφέρουν, τυχοδιωκτικά και κυνικά, ως κρέας στα κανόνια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό του «εθνικού συμφέροντος» και της «υπεράσπισης της πατρίδας».
Μοναδική διέξοδος η κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών
Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα αντιπολεμικό, διεθνιστικό κίνημα, μοναδική λύση για τους εργαζόμενους και τους λαούς ενάντια στο σφαγείο ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οι φοιτητές πρέπει να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη κατεύθυνση. Να δημιουργήσουμε αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και επιτροπές να ανοίξουμε το θέμα του πολέμου και τους κινδύνους που φέρνει, να πραγματοποιήσουμε γενικές συνελεύσεις και με καταλήψεις και μαχητικές μορφές πάλης να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στον πόλεμο και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης.

- Κάτω ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
- Έξω το ΝΑΤΟ από Μ. Ανατολή, Μεσόγειο, Βαλκάνια
- 'Εξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις
- Κάτω η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

- Άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστες- Ανοιχτά σύνορα