Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Καταγγελία της ΣΣΠ για την επίθεση της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας.Να τελειώνουμε μια και καλή με τα μνημονιακά σκουπίδια



Τους τελευταίους μήνες στο ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος και μακροχρόνιος αγώνας των φοιτητών, με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην δημιουργία του πανεπιστημίου δυτικής αττικής, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις που έρχονται μαζί του και τον νόμο Γαβρόγλου. 

Αυτός ο αγώνας είχε απέναντί του τόσο την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, όσο και την διοίκηση του ιδρύματος και μερίδα καθηγητών. Εκτός όμως από αυτούς είχε να αντιμετωπίσει και τους μνημονιακούς της ΠΑΣΠ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ) εντός ΑΕΙ – ΤΕΙ, που το μόνο που έκαναν, όταν δεν ήταν για σκι στο bansko, ήταν να επιτίθενται και να συκοφαντούν τον αγώνα, να μην επικυρώνουν αποφάσεις (έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΣΕΥΠ και τη σφραγίδα του συλλόγου) από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και να καλούν τους φοιτητές να σπάσουν την κατάληψη.
Την Τετάρτη 7/3, η επίθεση αυτού του μνημονιακού πτώματος στράφηκε εναντίον της ΣΣΠ. Συγκεκριμένα όταν 2 σύντροφοι της ΣΣΠ πήγαν στον χώρο όπου παρεμβαίνουμε και κολλάμε ανακοινώσεις, αφίσες κ.α. μπροστά από την ΣΕΥΠ τους επιτέθηκαν ισχυριζόμενοι πως ο χώρος τους ανήκει! Οι μνημονιακοί της ΠΑΣΠ επαναλαμβάνανε διαρκώς πως δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε στην πρώτη δύναμη, πως μας κάνουν χάρη τόσο καιρό με το να μας αφήνουν να κάνουμε παρέμβαση και άλλες ασυναρτησίες.
Αυτή η επίθεση δεν είναι καθόλου τυχαία και σίγουρα ούτε το ότι γίνεται σε μια αγωνιστική δύναμη. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να συκοφαντήσει μία δύναμη που παρεμβαίνει με συνέπεια στο ΤΕΙ Αθήνας και προωθεί τους αγώνες και την αυτοοργάνωση των φοιτητών με μία αντικαπιταλιστική πολιτική και πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να επιβάλει μια "κανονικότητα" στο ΤΕΙ μετά από μια περίοδο κινητοποιήσεων και αγώνα, κατά την οποία είχε βρεθεί στο περιθώριο. Θέλει με τραμπουκισμούς και με την βία να απαγορεύσει να ακούγεται μία φωνή όπου τους χαλάει τα σχέδια.
Τέτοιες πρακτικές ούτε μας τρομοκρατούν, ούτε μας ξαφνιάζουν. Προέρχονται από μία ξοφλημένη πολιτική δύναμη πάνω στον πανικό της να περισώσει ότι μπορεί. Αυτό που απαντάμε απέναντι στις επιθέσεις τους είναι πως το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εξοπλίζουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και θέληση για αγώνα μέχρι να επιβάλουμε το δίκιο και τα συμφέροντα των φοιτητών πάνω από τα συμφέροντα της Ε.Ε. και της κυβέρνησης και να στείλουμε μια και καλή κάθε μνημονιακό σκουπίδι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.