Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΘΗΝΑ: Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή Αγώνας ενάντια στις σκευωρίες της κυβέρνησης-αντιτρομοκρατικής-δικαιοσύνης. Όλοι/όλες στην πορεία αλλέγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή, Πέμπτη 15/3,18:00 Προπύλαια



Ούτε μια μέρα παραπάνω στη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή

Όλοι/όλες στην  πορεία αλλέγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή, Πέμπτη 15/3,18:00 Προπύλαια
 
Όλοι/όλες στο Εφετείο την Τετάρτη, 21/3, 9:00

  Η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη ΣΠΦ, βασισμένο σε «ενδείξεις» και «στοιχεία» τραγελαφικά και κατασκευασμένα απ’ την Αντιτρομοκρατική. Ένα «δείγμα DNA», που ποτέ δεν παρουσιάστηκε για εξέταση, με απολύτως ανεπαρκή στοιχεία ταυτοποίησης του γενετικού προφίλ της (η ίδια προαιρετικά είχε δώσει δείγμα σε ανακριτική διαδικασία το 2011). Το φερόμενο τωρινό «δείγμα» ισχυρίζεται η Αντιτρομοκρατική ότι βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που «ανακαλύφθηκε» στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου) και δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Με «μάρτυρες» να λένε πως με τα όπλα σχετίζεται «κάποιος άνδρας» – και στη συνέχεια να μην καταθέτουν ποτέ. Όλα αυτά με μόνο στόχο να τιμωρήσουν την Ηριάννα για τις κοινωνικές τις σχέσεις με αγωνιστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Με παρόμοιες σκευωρίες έχουν οδηγήσει τον Περικλή Μ. (συγκάτοικο του συντρόφου της Ηριάννας), που τον κρατάνε στη φυλακή καταδικασμένο ως μέλος της ΣΠΦ, μάλιστα ούτε καν με «δείγμα» αλλά με «μείγμα» DNA! Kαι δεν αναστέλλουν την ποινή του, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι έχει πρόβλημα υγείας που η επιδείνωσή του μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες! Αυτή η αστική δικαιοσύνη  επέλεξε στις 17 Ιουλίου στην εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης πως δεν πρέπει να είναι έξω από τη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής μέχρι να εκδικαστεί το Εφετείο γιατί μπορεί να τελέσουν "νέα εγκλήματα". Ίδια απόφαση έλαβε ξανά η αστική δικαιοσύνη στις 16/10, στην 2η εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης.
Δεν υπήρχε ουδέποτε η αμφιβολία ότι μια «δικαιοσύνη» βασισμένη στο αστικό δίκαιο, με προσωπικό αστικής ιδεολογίας και διαλογής, ήταν είναι και θα είναι ταξική, εχθρός των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγώνων. Όμως, οι καταδικαστικές αποφάσεις το τελευταίο καιρό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αποφάσεις για την Ηριάννα και τον Περικλή, σηματοδοτούν ότι έχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας. Η λύσσα του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων. Με το τρομονόμο που οι απίστευτα χυδαίοι υποκριτές της κυβέρνησης από τη μία διατηρούν και προσπαθούν να επεκτείνουν από την άλλη αποποιούνται την ευθύνη για την εφαρμογή του.

Μια λύσσα που δένει με την περίοδο μιας νέας εργασιακής ζούγκλας και του νέου συστήματος εκμετάλλευσης της εργασίας. Όπου πεθαίνουν όλο και περισσότεροι δολοφονημένοι από τη βαρβαρότητα των εργασιακών συνθηκών, αυτό που εκείνοι αποκαλούν εργατικά "ατυχήματα" .Με τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια και τις νέες εξεταστικές περιόδους στα Λύκεια να έρχονται για να συντρίψουν τη δημόσια παιδεία.
 Στις 21/3 το καθήκον όλων μας  σαν νεολαία είναι να σταματήσουμε τα σχέδια τους για διαρκή ομηρία των αγωνιστών. Στο Εφετείο εκδικάζεται η 3η αίτηση αποφυλάκισης για τους Ηριάννα-Περικλη και πρέπει όλοι να δείξουμε πως το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και οι διώξεις τους δεν μένουν αναπάντητες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ευρύτερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στο Εφετείο. Με αυτό τον αγώνα να σταματήσουμε τις διώξεις τους και να δοθεί έναν έναυσμα για ανατροπή συθέμελα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας, των μνημονίων  στο πανεπιστήμιο, αλλά και γενικά. Μόνο με τις πιο μαχητικές μορφές πάλης θα διώξουμε τα μνημόνια τους από τις ζωές μας και  θα καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις αγωνιστής στη φυλακή.
-Καμιά μέρα ακόμη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή. Άμεση αθώωση τους.
-Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών των μπάτσων και των δικαστών. -Κάτω οι τρομονόμοι.
-Αγώνας παντού για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων
-Κάτω η χούντα του ευρώ και της Ε.Ε.