Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΛΑΣ ΣΕ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, μετά τη διαδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ΕΛ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ έδειξαν για μια ακόμη φόρα με τον πιο εμφανή τρόπο το στυγνό σαδιστικό τους πρόσωπο. Τα ΜΑΤ συνέλαβαν  έναν δεκαεξάχρονο παιδί με τη κατηγορία ότι συμμετείχε στα επεισόδια των Εξαρχείων. Ως συνήθως τις συλλήψεις αγωνιστών ακολουθεί ψυχολογικός και άγριος σωματικός βασανισμός. Έτσι και τώρα αυτές οι πρακτικές ήταν και ο καθοριστικός λόγος που οδήγησε το νεαρό μαθητή να προσπαθήσει απελπισμένα να διαφύγει προς τη Λ. Αλεξάνδρας όντας δεμένος με χειροπέδες και πιθανότατα τρομοκρατημένος και πανικόβλητος. Εκεί χτυπήθηκε πολύ άσχημα από διερχόμενο αυτοκίνητο.

  Αποκλειστικά ένοχες για το περιστατικό αυτό είναι οι δυνάμεις καταστολής, οι οποίες στη συνέχεια επέλεξαν να κρατήσουν δεμένο με χειροπέδες το νεαρό, ενώ είχε σπάσει τα πόδια του και είχε ματωμένο κεφάλι. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από μάρτυρες που καλούσαν τα ΜΑΤ να του βγάλουν τις χειροπέδες και να του δώσουν λίγο νερό Βέβαια τα ΜΑΤ όχι μόνο τους αγνοούσαν επιδεικτικά, αλλά απαντούσαν: "καλά να πάθει, αυτό του αξίζει". Πρόκειται για ένα απίστευτο ρεσιταλ επίδειξης σαδισμού σε ένα δεκαεξάχρονο παιδί που οι ίδιοι έστειλαν πολύ βαριά τραυματισμένο σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με τις βάρβαρες και εκφοβιστικές πρακτικές τους.  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου  νοσηλεύεται ο ανήλικος  έχουν στείλει αστυνομική φρουρά σε τέτοιο βαθμό  ώστε εργαζόμενοι της ΕΙΝΑΠ να καταγγέλουν πως η αστυνομική φρουρά είχε μπει ακόμα και μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να τον φυλάει!!!Φυσικά αυτό δε δείχνει απλά σύγχυση, αλλά πιθανότατα γίνεται για να μην μιλήσει σε κανέναν ο νεαρός για τα όσα του κάνανε και τον οδηγήσαν στο να τρέχει στην Λ. Αλεξάνδρας δεμένος με χειροπέδες.
 Είναι προφανές πως για την ΕΛ.ΑΣ από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 δεν έχει περάσει ούτε μέρα. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο αδίστακτη, δολοφονική και τρομοκρατική όπως τότε για τη νεολαία και τους εργαζομένους. Το κράτος έκτακτης ανάγκης επανέρχεται πιο σκληρό και αντιλαϊκό από ότι ήταν παλιότερα, καθώς είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιβολή του 3ου και του 4ου μνημονίου: για να διατηρηθεί η κατάσταση αποικίας χρέους την οποία έχουν επιβάλλει στη χώρα μας, χρειάζεται καταστολή, τρομοϋστερία και διάλυση κάθε εργατικής και νεολαιίστικης αντίστασης. Μόνο έτσι η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλλει τις μνημονιακές πολιτικές που προκαλούν φτώχεια,ανεργία,εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες.
 Η νεολαία, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να είμαστε θεατές σε αυτό το σκηνικό τρομοκρατίας και ατέλειωτης βαρβαρότητας. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας για να σπάσουμε τον αστυνομικό εκφοβισμό και να υπερασπιστούμε όλα τα κομμάτια της νεολαίας από τα δολοφονικά χέρια της αστυνομίας. Να βγούμε στους δρόμους μαζικά και δυναμικά και να αγωνιστούμε για να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Ο αγώνας μας αυτός είναι συμπληρωματικός της πάλης μας ενάντια σε Ε.Ε., μνημόνια και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς αυτοί γεννούν το κράτος έκτακτης ανάγκης. Με κινητοποιήσεις και καταλήψεις να  τσακίσουμε το κράτος έκτακτης ανάγκης και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε. καθώς μόνο έτσι μπορούμε να προστατεύσουμε το μέλλον μας από όσους το υποσκάπτουν και το διαλύουν.