Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΑΤΩ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΝΟΜΙΟ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ, Αθήνα: 10:30 Πολυτεχνείο - Θεσσαλονίκη: 10:00 Εγνατία και Αγ. Σοφίας - Ιωάννινα: 10:30 Εργατικό Κέντρο

Μετά από 7 χρόνια απανωτών μνημονίων, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έρχονται σήμερα αντιμέτωποι με μια νέα επίθεση στα δικαιώματα και το βιοτικό τους επίπεδο με τον ερχομό και την ψήφιση του 4ου κατά σειρά μνημονίου από την συγκυβέρνηση των αθλίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα πακέτο δεκάδων μέτρων που αφορούν μια σειρά «ρυθμίσεις» στο φορολογικό, τα εργασιακά , τις συντάξεις, την λειτουργία του δημόσιου τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις κοκ. Η ψήφιση του 4ου μνημονίου παρόλα γίνεται, για πρώτη φορά, χωρίς τη συνοδεία νέας δανειοδότησης. Χωρίς καν την απατηλή από τους δανειστές-τοκογλύφους υπόσχεση ότι θα ανοίξει η κουβέντα για το δημόσιο χρέος και την επιμήκυνση του (διακαής υποτίθεται πόθος της συγκυβέρνησης).
Τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν θα φέρουν κι άλλες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων και θα βυθίσουν την ελληνική κοινωνία σε ένα οικονομικό χάος δεκαετιών, καθώς:
-Από 1.1.2020 θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 5.680. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πριν τα μνημόνια αυτό βρισκόταν στις 12.000. Με την περαιτέρω μείωση του, εργαζόμενοι που σήμερα αμείβονται με 480ευρώ θα φορολογούνται επί αυτών και στο τέλος του έτους θα έχουν χάσει έναν ολόκληρο μισθό!!
-Μειώνονται οι κύριες συντάξεις, έως και 18%!! Το μέτρο αυτό θα πλήξει 900.000 συνταξιούχους που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ, οι οποίοι θα χάσουν από 1-2 συντάξεις το χρόνο. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η μισή ελληνική κοινωνία ζει και επιβιώνει χάρη στις συντάξεις της οικογένειας, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.
-Ξεπουλιέται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Μετά την ΔΕΗ , σειρά έχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ (των δυο μεγαλύτερων οργανισμών νερού) και ότι άλλο απομένει από την δημόσια περιουσία.
-Καταργείται η Κυριακάτικη Αργία. Η αρχική ιδέα των δανειστών ήταν ότι πρέπει τα καταστήματα να λειτουργούν 50 Κυριακές τον χρόνο, πρόταση που τελικά κατέληξε (μετά από «σκληρή» διαπραγμάτευση) στις 30.
-Και τέλος στο κομμάτι των εργασιακών, απελευθερώνονται οι μαζικές απολύσεις, και διατηρείται στο ακέραιο η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με άλλα λόγια το δικαίωμα των εργοδοτών να πληρώνουν με ψίχουλα (κατώτατος μισθός 580ευρω μικτά!) τους εργαζόμενους.


Είναι καιρός να τους ξεφορτωθούμε
Με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, καταλήψεις και αγώνες παντού, να ορθώσουμε το αίτημα για άμεσες λύσεις στα επείγοντα κοινωνικά προβλήματα, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και στην κατρακύλα των δημοκρατικών ελευθεριών μας. Να βγούμε στον δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους και να παλέψουμε για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους, τις επιταγές των τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ.
-Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα και το 4ο μνημόνιο
-Μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους
-Έξοδος τώρα από Ευρώ και ΕΕ
-Εθνικοποίηση και εργατικός έλεγχος σε τράπεζες και τομείς κλειδιά της οικονομίας