Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ! ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Την Παρασκευή 31/3 μια ομάδα αντιφασιστών επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Ως αντίποινα, οι θρασύδειλοι φασίστες που περιφρουρούσαν τα σπασμένα τους γραφεία, μετά την επίθεση που δέχτηκαν, εντόπισαν έναν σπουδαστή που φορούσε τσάντα και γι’ αυτόν το λόγο θεωρήθηκε  ύποπτος.

Ο 24χρονος σπουδαστής Αλέξης Λάζαρης γύριζε προς το σπίτι του όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που φύλαγε τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων. Αυτοί άρχισαν να του κάνουν απειλητικές χειρονομίες καλώντας τον να πλησιάσει, ενώ ο ίδιος άρχισε να απομακρύνεται στρίβοντας στα στενά για να κατευθυνθεί προς το σπίτι του, αυτοί τον κυνήγησαν ακινητοποιώντας και χτυπώντας τον με μανία στο κεφάλι.

Από την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για το περιστατικό έχει συλληφθεί ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος  πέρα από πορτιέρης των γραφείων της Χ.Α., έχει διοριστεί από τις 31/12/2012 υπάλληλος στη Βουλή στο γραφείο του Ν.Μιχαλολιάκου. Ενώ είναι και ιδιοκτήτης καφετέριας κοντά στα γραφεία της Χ.Α. που αποτελεί στέκι των ναζί εδώ και χρόνια.



Αυτή η δράση μπορεί να χαρακτηριστεί σπασμωδική, όμως προκύπτει από την άνεση που της έχει προσφέρει η αστική δικαιοσύνη από την στιγμή που έχει αποφυλακίσει και επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπόδικοι χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και για ένα σωρό άλλες φασιστικές επιθέσεις σε αγωνιστές και μετανάστες. Από τη δολοφονία του Φύσσα και μετά, το αντιφασιστικό κίνημα υιοθετώντας μαχητικές μορφές πάλης τους έχει θέσει σε κοινωνική απομόνωση.

Οι φασίστες της χρυσής αυγής επιβεβαιώνουν με τη δράση τους ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν αφορά μία μόνο μερίδα της κοινωνίας αλλά τον καθένα και την καθεμία από εμάς που τυχαίνει φορώντας μία τσάντα να περνά κοντά από τα γραφεία τους. Με αυτή την επίθεση κάνουν σαφές για ακόμα μία φορά πως οι εχθροί τους πέρα από τους μετανάστες  και τους εργαζόμενους είναι και η νεολαία, υπηρετώντας πιστά το ρόλο τους που είναι, να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για λογαριασμό των ελληνικών αφεντικών τους.

Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές πως η ιστορική θέση των χρυσαυγιτών βρίσκεται στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Γι αυτό το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία πρέπει με μαχητικούς αγώνες και ανάπτυξη των μορφών αυτοοργάνωσης να ενισχύσει την αντιφασιστική του δράση και να τσακίσει κάθε προσπάθεια των φασιστών να υψώσουν κεφάλι είτε μέσα στις σχολές είτε έξω από αυτές.