Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ : ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με μια κατάπτυστη απόφαση η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας και οι διοικήσεις 5 τμημάτων (Μηχανικών Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων) οδηγούν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 273 φοιτητές, από τους 568 που δικαιούνταν μεταγραφή, καθώς δεν έκαναν δεκτό το αίτημα τους.
Η διοίκηση του ΤΕΙ για ακόμα μια φορά ανακάλυψε την Αμερική λέγοντας πως δεν μπορεί να δεχτεί όλους τους φοιτητές λόγω της υποβάθμισης των υποδομών και τα κενά σε διδακτικό προσωπικό. Αναφέρει ακόμα πως υπάρχει “κίνδυνος διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας και απομείωσης του επιπέδου ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των Τμημάτων”!
Σε ποια εύρυθμη λειτουργία αναφέρεται η διοίκηση όταν τα μαθήματα σε αρκετά τμήματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο;
Πως γίνεται να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, όταν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό καλύφθηκαν με μπαλώματα της τελευταίας στιγμής, ενώ τα αναλώσιμα για τα εργαστήρια πρέπει να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας;
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Μπρατάκος, δεν δίστασε μάλιστα να κουνήσει το δάχτυλο στους 273 φοιτητές για την απόδοση τους στην πανελλαδικές εξετάσεις, λέγοντας πως με το “χαμηλό” τους επίπεδο θα ρίξουν την ποιότητα του ιδρύματος!
Η απόφαση του ΤΕΙ συμπληρώνει την εικόνα για το τι παιδεία θέλουν οι μνημονιακοί μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ μπορεί να περηφανεύεται για την νεοφιλελεύθερη στάση του. Άλλωστε ήταν από τους πρώτους που προσπάθησε να βάλει τους ιδιώτες μέσα στα πανεπιστήμια με τον ηλεκτρονικό κουμπαρά, συμμετείχε στον εθνικό διάλογο για την παιδεία με το τελικό πόρισμα να φέρνει τα δίδακτρα ένα βήμα πιο κοντά καθώς τα πανεπιστήμια θα πρέπει να αυτό-χρηματοδοτούνται! Ενώ πρόσφατη είναι και η ανακοίνωση που συνυπογράφει το ΤΕΙ Αθήνας για μείωση των εισακτέων από 30-50%.
Γίνεται κατανοητό πως σχεδιάζουν μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς, όπου για να σπουδάσουμε θα πρέπει να πληρώνουμε δίδακτρα, να δουλεύουμε τσάμπα σε κάποιον ιδιώτη με την πρακτική και εάν περάσουμε σε κάποια άλλη πόλη, τότε απλά δεν θα σπουδάζουμε.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν με την ζωή μας και το μέλλον μας! Ο αγώνας των φοιτητών για μεταγραφή μας αφορά όλους. Η πηγή του προβλήματος είναι η ίδια, είναι η χρόνια υποχρηματοδότηση που έχει καταστρέψει ότι είχε απομείνει από την εκπαίδευση.
Να πραγματοποιήσουμε παντού μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, να δημιουργήσουμε επιτροπές για την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις, μαζικές διαδηλώσεις, συμμετοχή στις απεργίες και μπλοκάρισμα κάθε αντιεκπαιδευτικού νόμου και πρότασης. Να παλέψουμε για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την αύξηση της χρηματοδότησης. Να προετοιμάσουμε ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα καταλήψεων διαρκείας, πυροκροτητή των αγώνων για την υπόλοιπη κοινωνία για τη διαγραφή του χρέους και το οριστικό γκρέμισμα των μνημονίων.  

Άμεση ολοκλήρωση όλων των μεταγραφών
Ούτε σκέψη για δίδακτρα
Αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση  
Καμία μείωση των εισακτέων