Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ Αθήνας : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την θρασύδειλη επίθεση σεκιουριτά σε μέλη της Σ.Σ.Π. !

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την θρασύδειλη επίθεση σεκιουριτά σε μέλη της ΣΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας

Την Δευτέρα 28/11 την ώρα που δύο συντρόφισσες, μέλη της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης, έκαναν αφισοκόλληση στο κτίριο Σαρακάκητου ΤΕΙ Αθήνας, δέχτηκαν μια θρασύδειλη επίθεση από τον σεκιουριτά–τραμπούκο της εργολαβικής εταιρίας MEGASPRINTGUARD A.E. που έχει αναλάβει την «φύλαξη» του ΤΕΙ.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο σεκιουριτάς απαίτησε να του δείξουν το πάσο τους, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του,απαγορεύεται η είσοδος σε μη φοιτητές και σε άτομα που κρίνει αυτός ύποπτα!Μετά την έντονη διαμαρτυρία και την απαίτηση να μάθουν ποιος έχει δώσει την εντολή του ελέγχου, ο σεκιουριτάς– τραμπούκος όχι μόνο δεν απάντησε αλλά δεν δίστασε να χειροδικήσει εναντίον της μιας.

Από την μεριά μας, δεν αφήσαμε αναπάντητη αυτήν την ενέργεια. Η αντίδραση μας ήταν άμεση και μαζί με συναγωνιστές των ΕΑΑΚ, παρεμβήκαμε και ζητήσαμε εξηγήσεις για την θρασύδειλη και τραμπούκικη συμπεριφορά. Μετά από πιέσεις μας απάντησε πως η εντολή για έλεγχο έχει δοθεί από την διοίκηση του ΤΕΙ και τον υπεύθυνο ασφαλείας του ιδρύματος. Όσο για την χειροδικία, ενώ παραδέχτηκε την πράξη του, για δικαιολογία είπε πως έχει το δικαίωμα διότι στον χώρο απαγορεύεται η είσοδος!
Το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να το θεωρήσουμε σαν ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται σαν συνέχεια στην πάγια επιδίωξη των διοικήσεων– κυβερνήσεων να επιβάλουν ένα καθεστώς ελέγχου μέσα στα πανεπιστήμια, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και την κατάργηση του ασύλου στην πράξη. Είναι άλλωστε συχνές οι δηλώσεις από διάφορους μνημονιακούς εντός και εκτός πανεπιστημίων,για κατάσταση ανομίας, μειοψηφίες στα πανεπιστήμια, την ανάγκη πανεπιστημιακής αστυνομίας και την πλήρη κατάργηση του ασύλου.

Σε αυτή τους την προσπάθεια θα μας βρουν απέναντι τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το παίζει χωροφύλακας στις σχολές μας. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά για τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και κάθε αγωνιστή ώστε να γίνουν, όπως στο παρελθόν, κέντρα αγώνα ενάντια σε κάθε σχέδιο διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας αλλά και ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική, αντεργατική,  μνημονιακή επίθεση.