Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση, τρία χρόνια από την δολοφονία του ΦΥΣΣΑ !


ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

     ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9, 12:00 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής αυγής, υπό την παρουσία και την συγκάλυψη της αστυνομίας. Ο Φύσσας πάλεψε ηρωικά μέχρι τέλους ενάντια στο θρασύδειλο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Η αποτρόπαια δολοφονία του από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία. Η κινητοποίηση του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, βάζοντας έτσι φρένο στα σχέδια για κλιμάκωση της βίας και αναβάθμιση του ρόλου της Χρυσής Αυγής ως όργανο του παρακράτους.
Οι ναζιστές δολοφόνοι χρυσαυγίτες δρούσαν κάτω από τις εντολές της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε κάθε δολοφονική επίθεση ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές και δεν πρόκειται για "μεμονωμένες περιπτώσεις" ή για ανεξέλεγκτους ψηφοφόρους όπως θέλανε να το παρουσιάσουν. Το κίνητρό τους είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, δηλαδή η τρομοκράτηση και η ανοιχτή βία ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων των εργαζομένων.
Τρία χρόνια μετά, ο δολοφόνος Ρουπακιάς αλλά και οι οργανωτές (Λαγός, Κασιδιάρης κ.α.) του χτυπήματος παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι. Τα δικαστήρια κωλυσιεργούν, οι μαχαιροβγάλτες αφήνονται ελεύθεροι, ενώ μόνο 6 από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους έχουν δώσει το παρόν στα δικαστήρια. Μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι νεομνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ που με τη στάση τους φανερώνουν το μεροληπτικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια μεριά αργοπορεί στην εκδίκαση δολοφόνων και εγκληματικών οργανώσεων των φασιστών και από την άλλη μεριά στήνει δίκες εξπρές σε βάρος αγωνιστών με ογκώδεις καταδικαστικές αποφάσεις για τη δήθεν προστασία από την τρομοκρατία (βλ. πρόσφατη καταδίκη των Σακκά – Σεϊσίδη).
Προφανώς αυτή η  κατάσταση δεν μας ξενίζει, είναι άλλωστε γνωστές οι σχέσεις αυτού του φασιστικού μορφώματος με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και με τους μηχανισμούς καταστολής που εκεί μέσα εκκολάφθηκε.
Αντίθετα είναι μια κατάσταση που μας εξοργίζει.
Δεν αρκεί να «αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και να περιμένουμε να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μέσα από δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο πρέπει να επιβάλλουμε την παραδειγματική τους τιμωρία και εκεί.
Ο ναζισμός και ο φασισμός τσακίζεται με τους ταξικούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων, με επιτροπές αυτοάμυνας, με ταξικό εργατικό μέτωπο και με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον θρέφει.

- Να τσακίσουμε το φασισμό, που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες. Οι ναζιστές δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά, να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.